perjantai 14. lokakuuta 2011

15. lokakuuta

"Torilla tavataan" ei ilmeisesti olekaan enää vain jääkiekkoläppä, vaan huomenna on ympäri maailmaa ihmisiä toreilla vastustamassa pankkien ja rahatalouden valtaa (sekä myös ja etenkin rahan valtaa poliitikkoihin). Torilla tavataan on siis suomalainen panos maailmalla tapahtuvalle liikehdinnälle. Monessa kaupungissakin näemmä. Itse en ole kovin perillä tämän jutun nyansseista, ts. ehkä hieman on tökkinyt ajatus ihmisten spontaanisesta kerääntymisestä yhteen ja "todellisesta demokratiasta", lähinnä ehkä siksi, että tämä kuulostaa mielestäni: A. naiivilta ja B. sellaiselta, että tässä oletaan olevan löydettävissä jokin yhteinen, kaikille soveltuva pyrkimys/ajatteva asia,* (kun kärjistetysti ilmaistuna politiikkahan alkaa siitä, että eri ryhmien edut on ristiriidassa.)

Ilmeisesti olen ollut turhan kyyninen: jotain sellaistahan on, mitä "kaikki" (siis ei nyt ihan kaikki tietysti) voi jakaa, nimittäin rahan ylivallan torjuminen. Tällähän on selkeä yhteys/yhteydet OccupyWallstreet-liikkeeseen, mistä johtuen on huomaamisen arvoista: miksi epäilen niin kovasti lähellä/Euroopassa tapahtuvaa toimintaa, kun jenkit saa multa vain ylistystä? Osan itsetutkiskelusta väistän sillä, että OccupyWallstreet on kuitenkin jotenkin valmiiksi kriittisempi nimi kuin Torikokous. Menenkö vaan siis vaan hyvien sloganien perässä? Mitä Suomessa pitäisi vallata? Helsingin pörssikö? (Ei aivan samaa fiilistä kuin WS:ssä kylläkään..)
Jotain linkkejä:

Kansainvälinen vetoomus tuolla.


Ylen uutisissa haastis: Rahan valtaa vastustetaan viikonloppuna Suomessa.

Hedelmän bloggaus aiheesta: Torikokouksista Asunnottomien yöhön.


* Huom: nämä mielikuvat liittyvät lähinnä niihin uutis/ajankohtaisreportaaseihin, joita Espanjan torikokouksista olen nähnyt, ja joissa espanjalaisia osallistujia on haastateltu; eli tietenkin jokseenkin rajoittunut näkymä on ko. liikkeeseen ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti