perjantai 9. syyskuuta 2011

Feminismi on palannut sanoo Kat Banyard...

...Guardianin jutussa Feminism is back and we want to finish the revolution, say activists. Banyard on kirjoittanut kirjan The Equality Illusion (vaikuttaa mielenkiintoiselta btw) ja perustanut feministijärjestön, ja häntä on kutsuttu Britannian vaikutusvaltaisimmaksi nuoreksi feministiksi. Muutama poiminta jutusta joissa konkretisoituu kasvu:
When Kat Banyard held her first feminist event in 2004, she spent months struggling to attract 90 people. For this year's event, which will take place in Birmingham next weekend, 200 had signed up within 24 hours of it being announced.
Banyard says when she started, "you could count the number of feminist groups on one hand". Now, the so-called "Suffragette school" this year has places for 400 people and applications from 600: "There is a massive appetite out there now." Fuelled by a diverse array of feminist literature by writers such as Natasha Walter, Cordelia Fine and Caitlin Moran, the resurgence has manifested itself over past 18 months in headline-grabbing events such as the Slutwalk protest marches as well as in the birth of dozens of grassroots groups nationwide. Banyard is launching a London-based activist group later this month.

Olen ollut aistivinani samaa jo jonkin aikaa: feminismin maine ei ole enää se mitä vielä jossain vaiheessa: jos ei noloa, niin vähintäänkin täydellisen tarpeetonta. Nuoret naiset (sekä monet miehet) ovat huomanneet, että on olemassa oikeita, sukupuolisidonnaisia ongelmia, jotka eivät poistu sellaisilla hokemilla kuin "tasa-arvo on jo miltei saavutettu" tai "kyllä meillä täällä maassa X on asiat hyvin tasa-arvon suhteen, katsopa jonnekin Saudiarabiaan".

Nimenomaan Banyardin mainitsema Slutwalk-liike on esimerkki maailmanlaajuisesta ilmiöstä; jonkinlainen manifestaatio. Jokainen saa rauhassa sanoa, että kyse on pinnallisesta ja mediahuomiohakuisesta protestista. Nykyään se vaan on niin, että jos jotain ei ole medioissa, niin asiaa ei ole olemassa. Sen kaltaiset kysymykset, kuin "onko Slutwalk oikea tapa edistää tasa-arvoa" ovat sekä irrelevantteja että missaavat pointin: ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita. Kaikkia ei voi miellyttää: ihmiset, jotka tahallisesti ymmärtävät jutun väärin ja näkevät sen turhana provokaationa, kehoituksena paljastavaan pukeutumiseen tai hyökkäyksenä miehiä kohtaan ryhmänä, pitävät luultavasti mitä tahansa tapaa tuoda asia esiin turhana.

Kat Banyard:THE EQUALITY ILLUSION: The Truth About Women and Men Today.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti