torstai 29. syyskuuta 2011

Poimintoja/vinkkejä teemalla talous ja/tai politiikka

Akateemisessa talousblogissa Roope Uusitalon juttu Sen lauluja laulat... kertoo taloudellisista sidoksista ja kytköksistä: Ruotsissa on noussut suuri kohu siitä, miten hyvinvointipalvelujen yksityistämisen vaikutuksia selvittäneet (vähäiset) tutkimukset viitoittavat siihen suuntaan, että yksityistäminen ei ole parantanut palveluiden laatua, eikä myöskään säästänyt kustannuksia. Miten Suomessa? Yksityistäminenhän on meillä vakiintunut merkitsemään kyseenalaistamattomasti "parempaa, järkevämpää, ja ETENKIN/VÄHINTÄÄNKIN edullisempaa". Nyt viimeistään on nostettava esiin kysymys, että kenen taskuun tässä lopulta yksityistäminen pelaakaan.

Voimassa sensijaan mielenkiintoinen juttu Politiikka järjestäytymisen välineenä, jossa kerrotaan kansainvälisestä UniNomade-verkostosta, joka on 2004 perustettu mm. opiskelijoiden, tutkijoiden ja poliittisten aktiivien verkosto, joka pyrkii määrittelemään ja luomaan politiikkaa ja sen mahdollisuuksia uudelleen.

Ja niistä sukupuolten välisistä palkkaeroista taas: Tilastokeskuksen sivuilla julkaistu 27.9.11:Tilastokeskuksen mukaan yksityisellä sektorilla kokoaikaisten kuukausipalkkaisten palkansaajien säännöllisen työajan ansio oli miehillä keskimäärin 3 655 euroa ja naisilla 2 838 euroa lokakuussa 2010. Mediaanipalkka oli tilaston mukaan 2 890 euroa, miehillä 3 306 euroa ja naisilla 2 550 euroa. ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti