keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Wall Streetin protestit: "anti-capitalists on the march"

Eli mielenosoittajia yhdessä maailman rahatalouden keskeisimmistä paikoista, eli Wall Streetillä. Kansan Uutisten jutussa Yhtiövallan vastustajat valtasivat Wall Streetin kerrotaan:
Sosiaalisessa mediassa heinäkuusta lähtien toiminut ryhmä yrittää saada 20 000 ihmistä kerääntymään Zuccottin puistoon Wall Streetin lähelle. Puiston omistaja on antanut paikan ryhmän käyttöön. Ryhmä kutsuu paikkaa nyt ”Vapauden aukioksi”.

Kokoontuminen aukiolle alkoi lauantaina. Osa joukosta nukkuu ja väsää banderolleja tapahtuman tukikohtana toimivalla aukiolla. Osallistujille tarjotaan lahjoituksena saatua ilmaista pizzaa.

– Vastustan yritysten vastuunpakoilua, sanoo Timothy Fadden, 22, yksi sadoista mielenosoittajista. Yhdysvaltain lain mukainen yhtiöiden oikeushenkilöys on hänen mielestään väärin.

– Yrityksillä on tässä maassa enemmän oikeuksia kuin ihmisillä.

Guardianissa kuvia: Wall Street protest: anti-capitalists on the march - in pictures.

Yksittäisillä protestoijilla on tietenkin erilaisia intentoita, mutta protestia järjestävä ja ylläpitävä OccupyWallStreet-ryhmittymän sivuilla kuvataan:
Occupy Wall Street is leaderless resistance movement with people of many colors, genders and political persuasions. The one thing we all have in common is that We Are The 99% that will no longer tolerate the greed and corruption of the 1%.
Sivu: occupywallst.org

3 kommenttia:

 1. Yhdysvalloissa vasemmistolainen aktivismi. Liberaaleilla järjestöillä on enemmän jäseniä, mutta ainoastaan Tea Party aktivistit saavat huomiota. Esimerkiksi kolme viikkoa sitten 1000 ihmistä pidätettiin valkoisen talon edustalla. Jos kyseessä olisi ollut Tea Party liike se olisi ollut etusivujen uutinen Yhdysvalloissa monta päivää. Tämä infoa Michael Mooren haastattelusta (http://www.youtube.com/watch?v=cTWIY_vrlQU.)

  Joo, hyvä että huomasit tuon pääomaveron alentamisen mun maahanmuuttoartikkelissa. Tarkoitin, ja korjasin sen tekemistä progressiivisemmaksi.

  VastaaPoista
 2. *Yhdysvalloissa vasemmistolainen aktivismi yritetään tukahduttaa median toimesta.

  VastaaPoista
 3. Toi Mooren haastispätkä oli pitänytkin pari päivää sitten katsoa kun sen bongasin, mutta katsoinpas sentään nyt:D Kiitti!

  Teaparty on muutenkin kai mediassa isompi kuin oikeasti (mistä n viime aikoina ollutkin jotain uutisia, ettei sen kannatus oikeasti ole niiiin jättimäistä, päin vaistoin) mutta tossahan tietty on se juttu, että kun on esillä mediassa, niin vaikutusvalta/merkitys kasvaa..joten ei ole hyvä kuitata vain "median luomana ilmiönä", vaan nimenomaan kysymys on: keille/mille taholle on hyödyksi että teabaggerien protestit pysyy otsikoissa.

  VastaaPoista