maanantai 22. elokuuta 2011

Sociological Images, eli sarjassamme kiinnostavat nettisivut

Sociological Images on niin parhautta; hauska, mielenkiintoinen ja opettavainen, ja päivittyykin vielä tosi usein. Varoitus! Jää helposti lueskeleen pidemmäksi aikaa. (Toisaalta hihitellessä omituisuuksille iskee tajuntaan myös se, että esimerkit on kuitenkin ihan oikeasta maailmasta..)


Idea on nimenomaan KUVISSA, ylläri ylläri, minkä siis voi nokkelana päätellä saitin nimestä. Kriittinen (sosiologin!) katse suunnataan ympäröivään kuva- ja mediatulvaan (mukana mainoksia, uutisia, liikkuvaa kuvaa, ja ihan vaan valokuvia ympäröivästä maailmasta), ja lyhyesti ilmaistuna sivuston pointti on siis näyttää ja huomioida sellaisia seikkoja, mitä ei "normaalisti" tulisi miettineeksi. Esim. miten mainokset ja muu "pinnallinen" ja "arkinen" on kauhean ladattuja vaikkapa stereotypiolla ja normistoilla, vaikka helposti ottaa kaiken annettuna ja neutraalina. Aiheiden skaala on todella laaja esimerkiksi pelien pinkinvärisistä "tyttöversiosta" siihen, miksi riehunnassa presidentti Obaman syntymätodistuksesta on nähtävissä rasistisia piirteitä.

Sivuston ylläpitäjät on alansa ammattilaisia, ja sivusto on myös mukavan osallistava sen takia, että kuka vaan voi lähettää kuvan ja selostuksen.

3 kommenttia:

 1. Kiitos tästä linkistä, hyvin mielenkiintoinen! Vaikka osan haluaisinkin pistää vain väkisin inisemisen piikkiin (mm. sen, että vauvaelefantin sanotaan tykkäävän vaaleanpunaista), on pakko myöntää, että ilman tuollaisia "pikkujuttuja" tuo sivusto ei olisi läheskään yhtä painava asiassaan.

  VastaaPoista
 2. Näinpä!

  (Itsehän uskon vaaleanpunaisen emansipatoriseen voimaan, ja käännän sen niinku ironisesti voimauttavaksi tms:D -se selittää tän (ällöhkön) vaaleanpunasen taustan..

  girlpower! (Huomatkaa ironinen virite tässä!!)

  No ei, vaaleanpunainen on välistä oikein kiva väri; olen päässyt yli "pukeudun vain mustaan"-kaudestani. En nyt tietty vieläkään pinkkiin pukeudu, ainakaan kokopinkkiin:DD)

  VastaaPoista
 3. ^Ahaa, ja mun sulkumerkkien(kään) käyttö ei näemmä ole kovin hallinnassa... No ehkä kukaan kielinatsi ei tätä tarkastele:D

  VastaaPoista